FBI zverejnila snímky dvoch podozrivých strojcov výbuchov v Bostone

19.04.2013 Celý región

Boston (TASR) - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zverejnil včera (18. apríla) fotografie dvoch podozrivých v prípade pondelkových explózií počas maratónu v Bostone a požiadal verejnosť o pomoc pri ich identifikovaní. Informovala o tom agentúra AP.
V prípade podozrivých ide o dvoch mužov, spresnila agentúra Reuters. Špeciálny agent FBI Richard DesLauriers na včerajšej tlačovej konferencii v Bostone upozornil, že podľa FBI môžu byť podozriví ozbrojení a extrémne nebezpeční.
Na zverejnených snímkach vidieť dvoch mladých mužov s batohmi, v ktorých mohli byť ukryté nálože, píše agentúra DPA. Jeden z dvoch podozrivých nechal svoj batoh na miestne jedného z dvoch výbuchov, spresnil DesLauriers. Muži mali na hlavách čiapky, jeden tmavej a druhý bielej farby.
Výbuchy v cieľovej rovinke bostonského maratónu si vyžiadali tri obete a vyše 170 zranených. Fotografie podozrivých páchateľov dnes zverejnili niekoľko hodín po tom, čo sa americký prezident Barack Obama spolu s manželkou Michelle zúčastnil na spomienkovej bohoslužbe za obete v katedrále v Bostone.
FBI: Identifikovanie strojcov výbuchov v Bostone je najvyššia priorita
Identifikovanie a lokalizácia podozrivých strojcov pondelkových výbuchov počas maratónu v Bostone je v súčasnosti najvyššou prioritou amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie. Uviedli to predstavitelia FBI na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bostone.
 

Vyberte región